WELKOM,


Bij AllroundSpinnaker zijn we ervan overtuigd dat het zeilen met een spinnaker of gennaker voor iedereen is. Of je nu zeilt op een 25ft of 50ft zeilboot, zeilen met een lichtweerzeil vergroot je mogelijkheden en het zeilplezier.


AllroundSpinnaker maakt het zeilen met een spinnaker of gennaker voor iedereen toegankelijk. We houden het bij de feiten met een duidelijk en helder aanbod van zeilen. Het resultaat is een lichtweerzeil met een modern allround ontwerp dat in de praktijk veel gebruikt kan worden en de investering daardoor meer dan waard is.


Een Allround spinnaker of gennaker is ontworpen voor een specifieke windhoek en windbereik en wordt met veel zorg en aandacht gemaakt. De hoogste kwaliteit zonder concessies in afwerking en details. Met een reeks standaard maten die naadloos op elkaar aansluiten passen onze zeilen op vrijwel ieder jacht tussen de 22 en 65 voet.


AllroundSpinnaker heeft al jaren de vaste koers naar het leveren van betaalbare kwaliteits lichtweerzeilen en spinnaker accessoires. Dit doen wij in binnen en buitenland. Hierdoor creëren wij volume voordeel bij inkoop, ontwerp en productie. Dit voordeel is direct terug te vinden voor u als consument.


Wij gaan graag de uitdaging aan voor het leveren van kwaliteitszeilen en accessoires voor een betaalbare prijs. Via onze site vind u eenvoudig het zeil en accessoire dat het best bij u past. Voor advies, afmetingen of vragen neem gerust contact met ons op.


Team AllroundSPinnaker

Home

WELKE AFMETING PAST HET BEST BIJ MIJN BOOT


De juiste maten en oppervlakte van het zeil kunt u eenvoudig zelf bepalen. Alles wat u nodig heeft is een rekvrije lijn en een rolmaat of meetlint van voldoende lengte.


Met het meetlint bepaalt u de hoogte en basis van de voordriehoek van uw schip. Met deze twee maten haalt u vervolgens de juiste oppervlakte uit de tabel.


DE VOLGENDE MATEN ZIJN VAN BELANG

1. De I-maat: dit is de hoogte van de voordriehoek. Trek de lijn of meetlint met de spinnakerval omhoog tot die niet verder gehesen kan worden. Markeer de lijn of lees van het meetlint de maat tot aan het dek dus naast de kajuitopbouw.


2. De J-maat: dit is de basis van de voordriehoek. Meet de afstand tussen de voorkant mast en de voorstagputting. Wordt een gennaker op een spriet gevaren dan meet je tot aan voorkant boegspriet.


3. De oppervlakte: de lengte van de voorstag of maximale voorlijklengte bepaal je volgens √(I² + J²). De uiteindelijke oppervlakte van het zeil bepaal je met deze tabel zeilgroottes.


GEEN MEETLINT BIJ DE HAND?

Wij hebben inmiddels de gegevens van duizenden zeiljachten en zeilplannen in ons bestand. Neem contact met ons of vraag via de offerte aanvraag voor de juiste oppervlakte zeil voor uw schip.


WEET U DE LENGTE VAN DE VOORSTAG VAN UW SCHIP AL?

Wanneer u de I en J maat of de voorstaglengte van uw schip al weet dan kunt u in onderstaande tabel de juiste zeilafmeting vinden. Voor prijzen en specificaties van een zeilgrootte raadpleegt u onze prijslijst.
De juiste zeil grootte voor uw zeiljacht opvragen? Klik hier >>

LENGTE VOORSTAG

ZEIL AFMETING

LENGTE VOORSTAG

ZEIL AFMETING

LENGTE VOORSTAG

ZEILAFMETING

8.9 - 9.1 meter

Zeil grootte 1

13.4 - 14.1 meter

Zeil grootte 7

19.7 - 20.6 meter

Zeil grootte 14

9.2 - 9.7 meter

Zeil grootte 1

14.2 - 14.9 meter

Zeil grootte 8

20.7 - 21.6 meter

Zeil grootte 15

9.8 - 10.4 meter

Zeil grootte 2

15.0 - 15.8 meter

Zeil grootte 9

21.7 - 22.6 meter

Zeil grootte 16

10.5 -11.1 meter

Zeil grootte 3

15.9 - 16.7 meter

 Zeil grootte 10

22.7 - 23.6 meter

Zeil grootte 17

11.2 - 11.8 meter

Zeil grootte 4

16.8 - 17.7 meter

 Zeil grootte 11

23.7 - 24.7 meter

Zeil grootte 18

11.9- 12.5 meter

Zeil grootte 5

17.8 - 18.7 meter

 Zeil grootte 1212.6 - 13.3 meter

Zeil grootte 6

18.8 - 19.6 meter

 Zeil grootte 13TIP!

Klik op de verschillende zeil groottes voor alle specificaties

zeilgrootte14